JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

14/11/2016 - JARC aconsegueix incrementar la presència catalana en el disseny de la política agrària espanyola i europea

    Robert Jaimejuan Jaume Bernis David Borda

Veure més informació:

El plenari de COAG ratifica la continuïtat de Jaume Bernis i David Borda com a responsables sectorials estatals del porcí i la fruita dolça i nomena Robert Jaimejuan com a cap del sector dels farratges

Les reivindicacions i els interessos dels pagesos i ramaders catalans estaran més representats en l’àmbit estatal i comunitari gràcies a l’organització agrària JARC. Després de la reunió del plenari de COAG celebrada recentment, tres membres de l’entitat catalana seran responsables sectorials estatals de l’organització.

Robert Jaimejuan, productor de farratges d’Alcarràs, ha sigut designat per primera vegada responsable sectorial estatal dels farratges de COAG. Nascut el 1974, va ser president de JARC a Lleida entre els anys 2007 i 2013. Llicenciat en Ciències Empresarials, té una explotació amb vedells i porcs d’engreix. També disposa de fruiters i conreus extensius (alfals i cereals). Actualment, exerceix com a Cap Sectorial dels farratges de JARC.

Jaume Bernis, ramader d’Alcarràs, continuarà sent responsable sectorial del porcí de COAG, càrrec que ocupa des de l’any 2009. A més, Bernis forma part de la Comissió Executiva de COAG des del maig d'enguany. Nascut el 1963, és productor porcí en una explotació de 1.100 mares a Torres de Segre. També disposa de 50 hectàrees de conreus herbacis i cereals. El 2008, va ser escollit Cap Sectorial del porcí de JARC. Des de fa sis anys, moment en què JARC es va integrar a COAG, ha defensat els interessos dels productors de porcí espanyols i europeus a les reunions amb el Ministeri d’Agricultura (Mapama) i el COPA-COGECA a Brussel·les.

David Borda, fructicultor de Castellserà, seguirà sent responsable sectorial estatal de la fruita dolça de COAG, lloc que ocupa des de l’any 2012. Nascut el 1967, té una explotació de fruita de 20 hectàrees de peres i pomes, que comercialitza directament. Des del 2010, és Cap Sectorial de la fruita dolça de JARC. A més, des de fa 3 anys és membre del Grup d’Experts de  Llavor i del Grup d’Experts de Pinyol del Comitè Mixt Espanya-Itàlia-França de fruites i hortalisses. En planta ornamental, disposa de 20 hectàrees de vivers especialitzats en producte d’alta qualitat i 2 d’arbres grans, destinats bàsicament a l’exportació.  En planta ornamental, també és Cap Sectorial de JARC.

Més presència catalana a Madrid i Brussel·les

Amb els tres nomenaments, augmenta la presència catalana en el disseny de les polítiques agràries, tant en l’àmbit estatal com en el comunitari. Gràcies a la seva integració amb COAG, JARC té poder d’interlocució, negociació i influència en les decisions que pren el Ministeri d’Agricultura. A la vegada, gràcies a la pertinença de COAG al COPA-COGECA, JARC també té capacitat de fer pressió a Brussel·les.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat