JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

27/09/2016 - JARC-COAG seguirà treballant perquè la producció integrada recuperi el seu valor

Veure més informació:

Valoració resultats definitius eleccions Junta Rectora CCPI

  • L’organització agrària lamenta la baixa participació en els comicis, que al conjunt de Catalunya ha estat del 12% i a Lleida, territori amb major concentració de productors, ha sigut del 7%.
  • Els representants dels productors atribueixen una part del fracàs de la mobilització al fet que els pagesos no troben important la tasca del CCPI (Consell Català de la producció Integrada), l’òrgan que certifica aquest tipus de producció

L’organització agrària JARC-COAG lamenta la baixa participació que es va produir en les eleccions a la secció de productors de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) que es van celebrar el passat 22 de setembre, i de les quals ahir es van tenir les dades oficials definitives. Al conjunt de Catalunya, aquesta va ser del 12%, mentre que a Lleida, el territori amb una concentració més gran de productors, només va arribar al 7%. L’organització vol felicitar a la llista guanyadora, formada per Unió de Pagesos de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), i agrair la confiança dipositada per les persones que van votar la candidatura de JARC-COAG.

Una vegada analitzats els resultats definitius de les eleccions al CCPI, JARC-COAG considera que una part de la responsabilitat de la baixa participació es troba en el fet que els pagesos no consideren important del CCPI, l’òrgan que certifica aquest tipus de producció. Des de l’entitat, se seguirà treballant per donar un impuls al sistema de la producció integrada.

El Cap Sectorial de la fruita dolça de l’entitat, David Borda, assenyala que “l’escàs interès que ha suscitat la cita electoral és un símptoma que el CCPI resulta llunyà pels productors, que no s’hi veuen representats i que no perceben un valor afegit als costos i requisits que implica estar inscrit”. A més, aquests en moltes ocasions no s’adhereixen al sistema per una decisió personal, sinó que ho fan per un requeriment de la cooperativa, l’Organització de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) o els compradors.

Recuperar el valor de la producció integrada

Des de JARC-COAG, se seguirà lluitant perquè no es produeixi una fugida de productors del CCPI en veure que no els hi resulta profitós disposar de la certificació. Per això, l’organització demanarà implantar mesures perquè aquest tipus de sistema de producció sigui reconegut i valorat pels compradors i pels consumidors. Per fer-ho possible, seria necessari un preu en origen més elevat en consonància amb la certificació que obté el productor i que aquest no hagi de dependre dels ajuts.

Respecte a l’estructura del CCPI, JARC-COAG planteja optimitzar els recursos del Consell, mantenint la qualitat i la garantia del servei, però amb unes quotes assumibles i justificades pels productors.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat