JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

21/09/2016 - La candidatura de JARC-COAG reivindica que la producció integrada torni a ser rendible i valorada

    Pomes

Veure més informació:

Eleccions a la secció de productors de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada

  • A les votacions del CCPI, que se celebren demà de 10 a 17 hores, la llista de l’organització agrària està formada per David Borda, Martí Costal, Pío Galcerán i David Vila, productors de fruita, cereal, olivera i fruita seca

L’organització agrària JARC-COAG concorrerà demà amb una candidatura pròpia a les eleccions que se celebren per renovar la secció de productors de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada (CCPI). La  candidatura de JARC- COAG, formada pels productors professionals David Borda (fruita), Martí Costal (fruita i cereal), Pío Galcerán (olivera) i David Vila (olivera i fruita seca) reivindica un impuls perquè el sistema de la producció integrada torni a ser rendible pels agricultors i valorat per la societat.

A les eleccions, que es celebren demà dijous 22 de setembre de 10 a 17 hores, es pot anar a votar en les següents meses: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/produccio-integrada/eleccions-2016-ccpi/. La candidatura de JARC-COAG vol recuperar el sentit i la rendibilitat de la producció certificada.  De fet, l’organització considera que la producció integrada s’ha quedat a mig camí entre la convencional i l’ecològica i no resulta atractiva pels productors perquè es comercialitza a un preu molt similar a la convencional mentre ha d’afrontar uns costos molt més elevats.

Així, el Cap Sectorial de la fruita de JARC-COAG i candidat a la Junta Rectora del CCPI, David Borda, recorda que “les quotes que hem d’assumir per la certificació dels productes són altes tenint en compte el retorn econòmic, de forma que amb l’augment dels darrers anys s’ha penalitzat a les petites i mitjanes empreses”.

Més valor per la producció integrada

La retallada en els ajuts agroambientals i el fet que moltes explotacions hagin quedat sense el suport econòmic fa preveure una reducció del nombre de productors inscrits al CCPI. Per aquest motiu, l’entitat demana implantar mesures perquè sigui reconeguda i valorada pels compradors i pels consumidors. Per fer-ho possible, seria necessari un preu en origen més elevat en consonància amb la certificació que obté el productor i que aquest no hagi de dependre dels ajuts.

Respecte a l’estructura del CCPI, la candidatura de JARC-COAG planteja optimitzar els recursos del Consell, mantenint la qualitat i la garantia del servei, però amb unes quotes assumibles i justificades pels productors.

JARC-COAG va presentar a finals del passat mes de juliol la seva candidatura a la secció de productors del CCPI. L’objectiu d’aquesta és donar un nou impuls a la producció integrada i evitar la fugida de productors del CCPI en veure que no els hi resulta profitós disposar de la certificació.

Candidats

 

Martí Costal Condom

(Fruita i Cereal a Girona)

Antoni Font Bosch

(Fruita a Girona)

David Borda Llobet

(Fruita a Lleida)

Sergi Balué Cabiscol

(Fruita a Lleida)

David Vila Tost

(Olivera i Fruita seca a Lleida)

Marc Miret Calzada

(Olivera a Lleida)

Pío Galceran Massó

(Olivera a les Terres de l’Ebre)

José Descàrrega Descàrrega

(Fruita seca  a les Terres de l’Ebre)

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat