JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

19/09/2016 - Unió de Pagesos i JARC seguiran treballant per aconseguir que es retiri el projecte d’ampliació de la DOP Les Garrigues

    Roda de Premsa DOP Garrigues

Veure més informació:

Les organitzacions lamenten l’escassa participació en les elecciones al Consell Regulador

Unió de Pagesos de Catalunya i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) seguiran treballant per aconseguir que es retiri el projecte d’ampliació de la DOP Les Garrigues, proposat per l’anterior Consell Regulador i que també defensa la llista de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), guanyadora de les eleccions celebrades ahir.


Els dos sindicats agraris feliciten la FCAC per haver guanyat els comicis i agraeixen als productors que van votar Unió de Pagesos-JARC la confiança dipositada en la llista conjunta de les dues organitzacions.

Tant Unió de Pagesos com JARC, lamenten l’escassa participació en les eleccions de la DOP Garrigues, que segons els resultats provisionals no va superar el 20%. Per a les dues organitzacions, cap de les dues llistes que es van presentar al cens de productors (Unió de Pagesos-JARC i FCAC) van aconseguir mobilitzar la pagesia votant de la zona.

Unió de Pagesos i JARC insisteixen en que una ampliació de la DOP Les Garrigues, que implica l’ampliació geogràfica, perjudicaria les plantacions tradicionals, suposaria un retrocés de la qualitat de l’oli d’oliva d’aquesta DOP i només serviria per beneficiar inversors i empreses alienes al sector.

Les organitzacions defensen que no es produeixi cap ampliació territorial sense haver incrementat, prèviament i de manera significativa, la superfície d’oliveres i molins inscrits a l’actual DOP, que actualment representen un percentatge que no supera el 50% de productors. Una vegada celebrades les eleccions, demanen al nou Consell Regulador que estableixi les condicions necessàries perquè els actuals productors de la zona i els molins no inscrits trobin important i beneficiós adherir-s’hi.

Tant Unió de Pagesos com JARC consideren que cal recuperar el prestigi de la DOP Les Garrigues, tenint en compte que va ser la primera a implantar-se en tot l’Estat fa 40 anys. En aquest sentit, cal demostrar als agricultors que no en formen part els avantatges de ser-hi per poder augmentar significativament el nombre d’inscrits, que ara només representa la meitat dels productors.

Les dues organitzacions també seguiran treballant per recuperar el segell de prestigi per a l’oli d’oliva verge extra i per posicionar aquesta marca de qualitat, tant en el mercat català com en l’estatal, en benefici de tot el territori de la DOP.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat