JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

15/09/2016 - JARC-COAG demana a Interior que faciliti l’ús de les càmeres de videovigilància per reduir els robatoris al camp i que n'assumeixi una part del cost

    Reunió amb el conseller d'Interior

Veure més informació:

Davant la impossibilitat actual d’augmentar el nombre de Mossos, l’organització agrària considera que la mesura proposada tindria una funció dissuasiva i permetria identificar els lladres, per tant, també reduiria la càrrega de treball dels dispositius policials.

  • Agraeix molt que el conseller lloés el paper dels pagesos en les feines d’extinció dels darrers incendis, però reclama que no s’imposin més condicionants a l’activitat agrària en termes de prevenció.

L’organització agrària JARC-COAG ha sol·licitat a la Conselleria d’Interior que faciliti l’ús de les noves tecnologies, a través d’elements com les càmeres de videovigilància, per reduir els robatoris que els agricultors i ramaders pateixen en les seves explotacions. Tot i que segons les estadístiques oficials els delictes al camp s’han estabilitzat o fins i tot han descendit, en una reunió institucional mantinguda ahir entre representants de JARC-COAG i el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el director general de la policia, Albert Batlle, l’entitat va alertar a l’Administració de què encara existeixen "punts calents", com el Parc Agrari del Baix Llobregat, on els productors segueix patint robatoris continuats.

Davant d’aquesta situació, el president de JARC-COAG, Francesc Boronat, considera necessari que “l’Administració assumeixi el finançament d’una part del cost de la instal·lació d’aquests dispositius”, ja que es tracta d’una mesura dissuasiva, que permetria identificar els lladres i afavoriria també una reducció de la càrrega de feina dels Mossos d’Esquadra.

En un context de limitació pressupostària, durant el qual Interior no podrà augmentar els 400 efectius havia plantejat, JARC-COAG creu que aquest tipus d’iniciatives faciliten la feina de control dels delictes davantla impossibilitat d’incrementar el nombre d’efectius policials.

L’organització i la Conselleria d’Interior van coincidir en el fet que productors i agents policials han de seguir treballant de forma conjunta i coordinada en tasques de prevenció per rebaixar la xifra de robatoris.

No incrementar les limitacions a l’activitat agrària

Per altra banda, JARC-COAG agraeix la felicitació pública del conseller Jordi Jané pel paper dels pagesos durant les feines d’extinció dels darrers els incendis i li recorda que els agricultors i ramaders són els primers interessats a prevenir-los i combatre’ls. En aquest sentit, Boronat comenta que “no ens sembla correcte que cada any vulguin posar més restriccions i limitacions a l’activitat agrària quan som els primers en voler evitar un incendi a casa nostra, perquè hi vivim i hi treballem".

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat