JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

09/09/2016 - JARC-COAG espera que l’augment de les exportacions de carn de porc a Xina doni estabilitat al preu que reben els ramaders catalans

    Jaume Bernis, a la seva explotació de porcí

Veure més informació:

  • Les exportacions de productes porcins a la Xina s’han incrementat un 128% durant el primer semestre d'enguany en relació al mateix període de l’any passat, fet que confirma que el gegant asiàtic confia cada vegada més en els escorxadors catalans i de la resta de l'Estat espanyol

L’organització agrària JARC-COAG espera que l’increment de les operacions d’exportació de carn de porc a la Xina ajudi a estabilitzar les cotitzacions en origen que perceben els ramaders. Actualment, les autoritats sanitàries xineses han permès l’autorització a 26 indústries càrnies, 10 d’elles catalanes, per exportar carn fresca de porcí de potes i mans.

El Cap Sectorial del porcí de JARC-COAG, Jaume Bernis, valora positivament “l’esforç i la rapidesa de les administracions i del sector porcí espanyol per donar una mica d’oxigen al sector i afavorir una major fluïdesa del mercat” després que el boicot rus als productes agroalimentaris de la Unió Europea (UE) saturés de carn de porc el mercat comunitari.

Amb les 26 indústries autoritzades, l’Estat espanyol s’ha convertit en el país de la UE amb un nombre més gran d’empreses autoritzades per l’exportació de carn de porc a la Xina, per davant d’Alemanya, Dinamarca o França.

Indicar també, que les cinc darreres incorporacions a l'exportació cap a Xina estan ubicades a Catalunya: Olot Meat (Olot, Girona), Càrniques Celrà (Celrà, Girona), Norfrisa-Porqui (Riudellots de la Selva, Girona), Cárnica Batallé (Riudarenes, Girona) i Matadero Frigorífico Avinyó (Avinyó, Barcelona).

Augment de les exportacions

El volum de les exportacions de productes porcins a Xina s’ha incrementat un 128% durant el primer semestre d'enguany en relació al mateix període de l’any passat. Així, un 48% de les exportacions de carn i productes porcins té com a destí Xina, convertint-se en el destí principal de les produccions estatals.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat