JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

22/07/2016 - JARC-COAG denunciarà Casa Ametller davant la Competència per incomplir la normativa en la venda de fruita

    oferta Casa Ametller

Veure més informació:

La cadena de botigues ha iniciat una campanya, en la qual comercialitza préssec groc, síndria i carabassó a 0,25 € el quilo amb el pretext de donar sortida a la sobreproducció

  • L’organització agrària critica que el supermercat, que presumeix d’oferir producte de proximitat i qualitat, “utilitzi els pagesos com a eina per enganyar als consumidors”

Barcelona, 22 de juliol de 2016. L’organització agrària JARC-COAG denunciarà la cadena de supermercats catalana Casa Ametller per aplicar la venda a pèrdues (comercialitzar un producte a un preu més baix del que s’ha adquirit) en les seves ofertes de fruites i hortalisses. L’entitat portarà aquesta pràctica davant l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i l’Agencia de Información y Control Alimentarios (AICA), després de comprovar que en una de les seves ofertes, Casa Ametller ha posat a la venda els dos primers quilos de préssec groc, síndria i carabassó a  0,25 €, per sota del preu que li costa produir-los al pagès.

El Cap Sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, critica que “amb l’excusa de la sobreproducció de fruita, Casa Ametller faci una competència deslleial envers altres operadors, utilitzant la nostra feina com a eina i reclam per enganyar al consumidor”. Borda recomana els proveïdors que no portin els seus productes a la cadena de supermercats sense preu ni un contracte de compravenda, el que es coneix com a venda a resultes.

 Perjudici pels productors

Borda lamenta que sigui precisament Casa Ametller, companyia que sempre presumeix d’estar al costat dels pagesos catalans i de comercialitzar productes de proximitat i de qualitat, qui exerceixi una doble moral i realitzi els incompliments de la normativa comercial en la venda de fruita. Aquestes accions, segons Borda, perjudiquen greument els productors.

En una reunió el passat dia 13 a Madrid amb la Direcció General de Produccions i Mercats Agraris, JARC-COAG va denunciar que la manca de transparència en la formació de preus de la fruita i l’incompliment de la Llei de la Cadena Alimentària, que estableix un contracte per vendre el producte, fa que els pagesos encara no coneguin la liquidació de la campanya.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat