JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

06/07/2016 - JARC-COAG considera inacceptable que el Magrama perdi 368 milions dels fons europeus de desenvolupament rural

    Imports PDR

L’organització agrària tornarà a traslladar la seva queixa a l'Administració de l'Estat, davant la indignació que suposa que es perdin diners mentre molts productors catalans no han pogut rebre cap suport econòmic per incorporar-se a l’activitat agrària, per fer inversions o hagin vist retallats els ajuts agroambientals o les indemnitzacions que compensen el fet de produir en zones de muntanya o desfavorides (IC).

El sector agrari català segueix sense poder utilitzar els fons europeus de desenvolupament rural no usats per altres Comunitats autònomes per culpa de la mala gestió del Magrama. En concret, en tancar el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013, el Ministeri d'Agricultura ha perdut 368 milions d’euros, que no han estat usats per determinades Comunitats Autònomes. Destaca la pèrdua de fons d'Andalusia, que es xifra en 154 milions d’euros, o el fet que Madrid no hagi arribat a executar ni el 75% del que tenia assignat (76 milions d’euros). Per contra, JARC-COAG qualifica d’excel·lent la gestió dels recursos feta a Catalunya per Departament d'Agricultura, executant un 99,99% dels gairebé 314 milions d’euros assignats.

Francesc Boronat, president de l’organització agrària catalana, reitera què "aquesta situació és inacceptable! Per culpa del Ministeri s’han perdut més diners dels que tenim assignats a Catalunya, mentre que aquí s’han hagut de denegar o retallar ajuts molt importants per falta de pressupost".

L’entitat agrària recorda que dins d’aquest fons de desenvolupament rural s’inclouen, entre d’altres, els ajuts a les inversions, les Indemnitzacions Compensatòries per zones de muntanya o desfavorides (IC) i el suport per la incorporació de joves al camp. Per tant, torna a mostrar la seva indignació tenint en compte que a Catalunya entre 2012 i 2013 es van denegar prop de 1.500 sol·licituds de l’ajut per fer inversions per falta de pressupost i l’any següent no es va poder convocar aquesta línia, només es va donar suport a la incorporació d’una vintena de joves i es van retallar diversos ajuts agroambientals.

JARC–COAG continuarà treballant perquè per al PDR 2014-2020 el Magrama habiliti el traspàs de fons entre CCAA, evitant que es perdessin uns diners tan necessaris per al camp català.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat