JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

28/06/2016 - JARC-COAG lamenta que Mercadona no vulgui apostar per vendre fruita de més qualitat

    Protesta Mercadona Lleida

Veure més informació:

Després de reunir-se amb responsables de màrqueting i vendes de la cadena de distribució, l’organització buscarà d’altres més “valentes” que permetin obtenir un preu raonable pel consumidor i per al productor

L’organització agrària JARC-COAG qualifica de “decepcionant” la reunió que va mantenir la setmana passada amb representants de màrqueting i vendes de Mercadona, en la qual aquests es van negar a impulsar la comercialització de fruita de qualitat en comptes d’apostar per una estratègia basada en el preu i en el volum. Segons van explicar els responsables de la cadena de distribució, aquest fet “els faria perdre quota de mercat” i per això ho van desestimar.

Davant d’aquesta situació, el Cap Sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, comenta que “des de la nostra organització seguirem buscant una cadena de distribució que sigui valenta per permetre que els productors rebem un preu rendible i digne, assegurant que els beneficis estiguin repartits de forma equitativa per tota la cadena alimentària”.  L’organització agrària va proposar que als seus lineals, Mercadona prioritzi la qualitat amb l’objectiu de recuperar el gust d’abans de la fruita i que aposti per un sistema de producció sostenible, deixant de banda només els volums alts i els preus baixos.

Model que porta a “l’extermini dels productors”

Borda lamenta l’actitud de Mercadona, “ja que aquest model basat en volum i preus és el que ens ha portat a l’extermini als productors que hem arribat a cobrar per sota els costos de producció”. Com a exemple d’aquesta realitat, Borda indica l’estratègia duta a terme per la cadena de distribució amb els seus interproveïdors, als quals pressiona demanant-los grans volums i liquidant-los a preus baixos.

La reunió de JARC-COAG amb Mercadona forma part d’una sèrie de trobades amb responsables de cadenes de distribució, en les quals l’organització agrària vol conscienciar-les de la necessitat de comercialitzar fruita de qualitat, en un punt òptim de maduració i a un preu raonable perquè els productors es puguin guanyar la vida i augmenti el consum de fruita.

La trobada es va fer després de realitzar diversos actes de protesta el passat 18 de març a establiments de Mercadona de Lleida per denunciar la situació d’abús que estan patint les explotacions agràries catalanes. A l’acte, alguns membres de JARC-COAG van carregar els seus carros de la compra amb tot tipus de productes i els van deixar aparcats davant de les caixes registradores per la ‘impossibilitat’ de pagar-los.

Els representants de JARC-COAG van lliurar un manifest als encarregats dels establiments, exposant la situació crítica dels productors, denunciant les conductes abusives de la distribució, permeses per la hipocresia dels polítics d’aquí, els de l'Estat i els de la Unió Europea.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat