JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

22/06/2016 - La Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça posposa els talls de carreteres a l'espera d'una reunió amb tots els agents de la cadena alimentària

    Manifestació Lleida

Veure més informació:

El col·lectiu, amb el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i AEALL-ASAJA Lleida, ‘congela’ les protestes si la Conselleria organitza una trobada amb els representants de les cadenes de distribució abans de 10 dies

La Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça ha posposat els talls de carretera previstos per Sant Joan i el cap de setmana en protesta per la falta de solucions per la crisi de preus davant el compromís del DARP de situar en un punt prioritari de l’agenda la resolució d’aquesta problemàtica. La Plataforma, que compta amb el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i AEALL-ASAJA Lleida, s’ha reunit aquest matí a Lleida amb responsables de la Conselleria que han acceptat convocar una reunió amb representants de les cadenes de supermercats que formen part de les organitzacions representatives del sector de la distribució.

Els fructicultors volen donar un marge de confiança al DARP, sempre que compleixi el compromís adquirit de comunicar el pròxim dilluns la data per a la celebració d’una trobada en un termini màxim de 10 dies per començar a parlar i desencallar la situació. Aquesta decisió es produeix després que ahir els productors fessin un crit d’alerta denunciant la manca d’actuacions i diligència de la consellera Serret per reconduir la problemàtica de preus que arrosseguen els productors.

Situació límit

En cas que la Conselleria no segueixi el calendari acordat, la Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça, amb el suport de JARC-COAG i AEALL-ASAJA Lleida, durà a terme els talls de carreteres, previstos inicialment per Sant Joan i el dia de les eleccions del 26-J.

Els productors alerten que “hem arribat a un punt límit, en què no podem suportar més que ens paguin uns preus ruïnosos per la nostra fruita. Portem més de dues campanyes amb cotitzacions per sota els costos de producció i necessitem mesures urgents”.

Mesures URGENTS per part de l’Administració

La Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça, amb el suport de JARC-COAG i AEALL-ASAJA, reclama actuacions a l’Administració el següent: 

  • Reequilibrar els marges comercials de les diferents baules de la cadena alimentària.
  • Acabar amb les conductes comercials abusives de la distribució, que estan provocant que els pagesos rebin liquidacions situades sota els costos de producció.
  • Prioritzar el suport econòmic als Agricultors Professionals (AP) i les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP)
  • En cas de crisi de preus, establir un sistema de retirades de producte actiu des de l’inici de la campanya, que tingui prou tones per ser efectiu i imports superiors i iguals per a tots els productors i per als diferents tipus de retirada. 
  • Articular mesures de regulació de la producció per evitar l’entrada d’especuladors externs al sector i promocionar el consum.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat