JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

08/06/2016 - Territori es compromet a analitzar els projectes d’obres dels vials alternatius a la C15 amb els representants dels pagesos

    Reunió JARC-COAG amb Territori i Sostenibilitat i Mossos d'Esquadra

Veure més informació:

Reunió amb representants del Departament de Territori i dels Mossos

El Departament de Territori s’ha compromès amb JARC-COAG a avaluar conjuntament el projecte d’obres dels vials alternatius a la C15 entre Puigdàlber i Igualada, actuacions que segons l’organització agrària caldria tenir enllestides abans de la sega i la verema de l’any vinent. Els representants de la Generalitat ho comunicaren durant la reunió mantinguda sobre el terreny la setmana passada amb membres de les organitzacions de productors i dels Mossos d'Esquadra.

A dia d’avui s'ha plantejat que caldrà fer nous trams de vial de servei i millorar alguns dels existents, perquè s’ha evidenciat que els camins alternatius a la C15 no són segurs per al trànsit de tractors.

Així doncs, enguany els tractors encara hauran de circular per la C15 entre Puigdàlber i Igualada del 15 de juny al 20 d’octubre. La resolució, que Territori ha de publicar en breu, permetrà als pagesos fer les tasques agrícoles relacionades amb la sega del cereal i la verema en les mateixes condicions que l’any passat.

JARC-COAG cada any ha de sol·licitar al Departament de Territori les autoritzacions de pas provisionals dels vehicles agrícoles per determinades vies. Els representants dels pagesos es queixen de la falta d’anticipació de la Generalitat en un tema recurrent. A banda, tenen clar que en cas de no demanar-ho no es concedirien de forma automàtica malgrat els pagesos no disposen de vials alternatius adequats per les èpoques de major activitat agrària.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat