JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

06/06/2016 - Carrefour es compromet a no comercialitzar fruita de calibres baixos

Reacció a la protesta dels fructicultors del 3 de juny

  • Durant la reunió, celebrada entre representants de Carrefour i els de la Plataforma per la defensa de la fruita dolça, JARC-COAG i AEALL-ASAJA, l’empresa comercialitzadora ha manifestat que no vendrà fruita de calibres de gama baixa i augmentarà les compres a productors de la zona, vetllant per la qualitat.
  • A la trobada, celebrada en resposta als actes de protesta dels pagesos del passat divendres, durant els quals es detectà genero en mal estat i de qualitat baixa, hi han assistit el Cap de producte de Carrefour a Espanya i el Director de la superfície de Lleida. 
  • "Farem seguiment dels compromisos que ens han fet en posteriors reunions perquè volem guanyar-nos la vida produint fruita i que la gent pugui degustar-ne la qualitat", han afirmat els pagesos.

Aquest matí s’han reunit a Lleida el cap de Producte de Carrefour Espanya, Josep Maria Palanca, i el director d’aquesta superfície a Lleida, Filomeno Garcia, amb representants de la Plataforma per la defensa de la fruita dolça, i de JARC-COAG i AEALL-ASAJA.

Aquesta trobada es va fixar el divendres al vespre, quan els pagesos van detectar producte de baixa qualitat i en mal estat al supermercat de Carrefour a Lleida, durant la darrera manifestació convocada pels productors de la Plataforma.

En la reunió d’avui, els representants del Carrefour s’han compromès a no comercialitzar fruita de calibres de gama baixa i a comprar més producte de proximitat.

Els fructicultors ho valoren positivament, malgrat indicar que "farem seguiment dels compromisos que ens han fet en posteriors reunions, perquè volem guanyar-nos la vida produint fruita i que la gent pugui degustar-ne la qualitat".

Els pagesos reiteren que continua sense assegurar-se cap millora respecte al preu en origen, és a dir, les liquidacions que reben els pagesos, perquè es manté un hermetisme absolut respecte al preu de compra del supermercat, que impedeix analitzar on està el desequilibri en la cadena de comercialització de la fruita.

Malgrat tot, els productors continuaran endavant amb noves accions per millorar la seva situació, i assegurar també que a Catalunya es vengui fruita de qualitat i amb gust a fruita, requisits indispensables per potenciar el consum i fidelitzar-lo.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat