JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

27/05/2016 - Accions de protesta dels fructicultors als supermercats per donar “un altre toc d’atenció” a la distribució

    Roda de premsa per anunciar protestes

Veure més informació:

Noves mobilitzacions dels productors de fruita

  • Productors del Grup de Pagesos Manifestants, amb el suport de JARC-COAG i d'AEALL-ASAJA, acorden realitzar mobilitzacions el pròxim divendres 3 de juny a diversos establiments de Lleida per denunciar les seves estratègies comercials que ofeguen els agricultors.
  • El representant del sector asseguren que “no podem permetre que ens obliguin a vendre per sota els costos de producció ni tampoc que els supermercats ho facin”.
  • Denuncien que les empreses distribuïdores han iniciat una estratègia de venda amb ofertes a preus baixos de les varietats de fruita primerenca, tot i la caiguda prevista de la producció.

Els productors de fruita del Grup de Pagesos Manifestants, amb el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i AEALL-ASAJA, han anunciat avui una sèrie de mobilitzacions que es portaran a terme, durant la tarda del proper divendres 3 de juny a Lleida, per protestar per la crisi de preus que estan patint i que els deixa en una situació de descapitalització. Els fructicultors realitzaran accions en supermercats de la capital del Segrià per denunciar les estratègies comercials del sector de la distribució, que els ofeguen i els impedeixen rebre un preu digne per la seva activitat.

Els productors de fruita dolça comenten que “les accions són un toc d’atenció a la distribució, perquè no podem permetre que repeteixin l’estratègia de l’any passat, en la qual ens van forçar a comercialitzar la nostra fruita per sota els costos de producció, ni tampoc podem permetre que ho facin ells”. En aquest sentit, alerten que els supermercats ja han començat a posar en marxa una tàctica basada en oferir la fruita a preus baixos, malgrat que la collita es preveu més baixa que la campanya passada.

Manca de mesures de l’Administració

Davant de la greus crisis de preus i la manca de mesures efectives per part de l’Administració, els fructicultors han decidit continuar amb els actes de protesta per conscienciar sobre la problemàtica que estan patint. De fet, el passat 6 de maig els productors de fruita del Grup de Pagesos Manifestants, amb el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i AEALL-ASAJA, ja van organitzar una manifestació a Lleida, que va aplegar uns 150 pagesos amb 50 tractors per exigir una sèrie de mesures  i reivindicacions per millorar la seva situació. Entre d’altres, demanaven:

  • Prioritzar el suport econòmic als Agricultors Professionals (AP) i les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP).
  • En cas de crisi de preus, establir un sistema de retirades de producte actiu des de l’inici de la campanya, que tingui prou tones per ser efectiu  i imports superiors i iguals per a tots els productors i per als diferents tipus de retirada.
  • Articular mesures de regulació de la producció per evitar l’entrada d’especuladors externs al sector i promocionar el consum.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat