JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

25/05/2016 - JARC-COAG continua demanant al DARP línies de finançament pels ramaders del sector porcí no integrats

    Explotació de porcí

Veure més informació:

Nova petició de la sectorial del porcí a la consellera Serret

  • La sectorial del porcí de l’organització considera que “la Conselleria no està a l’altura”, ja que 41 dies després encara no ha donat cap resposta a la seva demanda de finançar amb 250 €/ mare a interès zero als productors per la crisi de preus que han patit
  • El Cap Sectorial, Jaume Bernis, lamenta que mentre el Magrama s’ha compromès a assumir el cost dels avals dels crèdits per a les explotacions, “la consellera encara no ha ofert cap solució a la nostra proposta de finançament”

L’organització agrària JARC-COAG segueix demanant una línia de finançament de 250 €/mare a interès zero per a les explotacions no integrades de porcí de cicle tancat perquè puguin fer front a la situació sostinguda de crisi de preus que arrosseguen. Aquestes es podrien articular a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

De fet, des de JARC-COAG ja es va realitzar aquesta petició a la Conselleria d’Agricultura el dia 6 d’abril durant la Taula Sectorial del Porcí i el 14 del mateix mes durant una reunió bilateral amb la consellera a Lleida i a hores d’ara encara no s’ha rebut cap resposta a la seva oferta de finançament pels ramaders del sector porcí no integrats.

Per al Cap Sectorial del porcí de JARC-COAG, Jaume Bernis, “la Conselleria no està a l’altura, ja que 41 dies després encara no ha donat cap resposta a la nostra demanda de finançament que permetria donar suport als ramaders independents, que som els que tenim més dificultats per fer front a la situació”. Bernis recorda que mentre el Magrama s’ha compromès a subvencionar el cost dels avals dels crèdits per a les explotacions, “el DARP no ha fet els deures i la consellera no ha ofert cap solució a la nostra proposta de finançament”.

Subvencions del Saeca

Des de l’entitat agrària, es veu com a positiva l’ordre del Ministeri d’Agricultura, publicada al BOE el passat dissabte, en la qual s’estableixen les  bases per concedir subvencions als avals que garanteixen els préstecs per les explotacions agràries i s’insta al Departament a què segueixi l’exemple i aporti solucions de finançament pels ramaders no integrats del sector porcí.

L’article 4 de l’ordre fixa que el Magrama subvencionarà el cost de l’aval pels crèdits de fins a 80.000 euros per titular d’explotació pels sectors porcí, lacti i cunícola i 40.000 per la resta d’àmbits. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat