JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

21/05/2016 - Jaume Bernis, responsable del porcí de JARC, nou membre de l'Executiva de COAG

XIV Assemblea General de COAG, celebrada el 20 i 21 de maig a Madrid

  • Jaume Bernis, ramader de porcí de Lleida i màxim representant d'aquest sector a JARC i a COAG, pren el relleu a Josep Maria Jové, president de JARC del 2005 al 2012 i persona clau en la fase inicial de l’aliança entre l’organització agrària catalana i COAG, iniciada fa vuit anys.

 

  • La cap sectorial de la vinya i el vi de JARC, Isabel Vidal, ha presidit la Mesa de l'Assemblea on s’han elegit els nous membres de la Comissió Executiva de COAG, i s’han debatut els principals objectius i línies de treball conjunt en defensa d’un model professional d’agricultura.

 

  • Els més de 500 productors presents han demanat als representants polítics, inclosa la Ministra d’Agricultura en funcions, que adrecin els ajuts a tots els professionals del sector i acabin amb les "fugues" de recursos cap a persones o entitats que no ho són.

 

  • També han reivindicat  polítiques més centrades en la millora de la pagesia, com a peça clau per disposar d’aliments de qualitat i segurs, contribuir a la prosperitat de les zones rurals i preservar un territori amb gran importància ambiental i social.

 

 

Aquest migdia, ha finalitzat a Madrid la XIV Assemblea General de COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos), entitat amb la qual JARC manté una aliança des de 2009 que li permet defensar directament els interessos dels productors catalans davant l'Estat espanyol i la Comissió Europea.

 

Per part de JARC, hi han participat representants territorials, sectorials i de l’entitat de dones vinculada, Cerescat. Destaca la intervenció de l'Isabel Vidal, Cap Sectorial de la Vinya i el Vi, que ha presidit la Mesa de l’Assemblea.

 

Amb el lema, ‘Produïm Aliments. Agricultura amb agricultors’, ahir s’inicià una jornada sobre el present i el  futur del sector agrari, que donà pas a un debat per revisar els principals objectius i les línies de treball conjunt en defensa d’un model professional d’agricultura.

 

Finalment, aquest migdia els delegats han revalidat a Miguel Blanco com a secretari general, i han escollit els membres de la Comissió Executiva de COAG, entre els quals hi torna a haver un representant de JARC. Ens referim a en Jaume Bernis, ramader de porcí de Lleida i màxim representant d'aquest sector a ambdues organitzacions. Bernis pren el relleu a Josep Maria Jové, president de JARC del 2005 al 2012 i peça clau en la fase inicial de l’aliança entre l’organització agrària catalana i COAG.

 

 

Més de 500 productors ratifiquen les línies de treball de COAG

 

Els representants dels productors han demanat als polítics presents, inclosa la Ministra d’Agricultura en funcions, Isabel García Tejerina, que adrecin els ajuts als pagesos i ramaders professionals i acabin amb les "fugues" de recursos cap a persones o entitats que no ho són.

En tot moment s’han reivindicat polítiques més centrades en la millora de la pagesia, com a fonament per poder disposar d’aliments de qualitat i segurs, contribuir a la prosperitat de les zones rurals i preservar un territori amb gran importància ambiental i social.

S’ha fet èmfasi en que actualment, tenint en compte que en molts casos l’activitat agrària no és rendible, cal recolzar el relleu generacional. S’ha d’eliminar tot allò que dificulta als joves la incorporació al sector (finançament, accés a la terra, ajuts basats en "drets històrics", etc). Consideren molt important fer-ho fins aconseguir que el camp, per sí mateix, sigui una opció amb futur per les properes generacions.

Finalment, s’ha destacat l'important tasca de les pageses i ramaderes, dones que han contribuït enormement a la millora de l’activitat agrària, majoritàriament des de llocs poc visibles. S’ha reiterat el compromís de totes les organitzacions de COAG de treballar per donar més llum a la seva feina, i reivindicar el suport i les eines que els calguin. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat