JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

11/05/2016 - La producció d’ametlla a Catalunya augmenta gairebé un 31% respecte la passada campanya, mentre la mitjana de l'Estat disminueix un 11%

    Ametllers

Veure més informació:

Estimacions per la campanya 2016/ 2017

La Taula Nacional dels Fruits Secs, integrada per les organitzacions agràries COAG (a la qual pertany JARC), ASAJA i UPA, Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, i l'Associació Espanyola d'Organitzacions de Productors de Fruita seca i Garrofes (Aeofruse), ha realitzat l’estimació de producció d’ametlla per a tot l'Estat espanyol, donant com resultat una previsió de 46.628 tones d’ametlla en gra.

En general, a l'Estat espanyol la propera campanya es caracteritza per un descens de la producció d’un 11% pel que fa a la collita de la passada a causa de les atípiques condicions climatològiques durant el període de floració-quallat: elevades temperatures fins a febrer, falta de precipitacions i gelades amb el fruit recentment quallat. A més, s’observa una producció especialment irregular a les zones que arrosseguen problemes de sequera des de 2014. La collita final evidentment dependrà de les precipitacions que es registrin durant aquesta primavera, i malgrat reduir-se és un 6% superior a la mitjana dels últims cinc anys.

A Catalunya...

La previsió per Catalunya és de 4.056 tones d’ametlla en gra, que com dèiem suposa un 30,8% més que la campanya anterior i un 15,46% més que la mitjana 2011-1015.

Factors climatològics

Un hivern sec amb temperatures superiors a les mitjanes dels anys anteriors i gelades moderades en determinats territoris, i un inici de primavera amb força precipitacions en un moment en que la fenologia del cultiu està molt avançada, explicarien part de l'increment productiu.

Disminució de superfície acompanyada d’un augment del rendiment

Deixant de banda els factors climatològics, a Catalunya la superfície dedicada al cultiu d’ametlla s’ha reduït, però també s’observa un increment del pes de les superfícies de regadiu i canvis respecte les varietats conreades i les pràctiques de cultiu.


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat