JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

26/04/2016 - JARC-COAG promou el conreu d’una nova varietat de farratge per abaratir els costos d’alimentació animal

    Sembra de Pasto Siambasa

Veure més informació:

Primera plantació de la varietat a una finca catalana

  • Una finca de Sucs acull la sembra de les 10 primeres hectàrees a Catalunya del Pasto Siambasa, un farratge d’origen tailandès que ofereix diverses collites durant l’any i  una producció més elevada que les varietats tradicionals d’alfals
  • JARC-COAG defensa aquestes noves alternatives productives i farà proves pilot a diverses finques de regadiu de cinc poblacions lleidatanes, plantant entre 70 i 80 hectàrees
  • El responsable del sector dels farratges de JARC-COAG, Robert Jaimejuan, destaca que es tracta d’un “conreu amb més contingut proteic, uns costos de recollida menors i que ja s’ha produït amb èxit a Andalusia”

 L’organització agrària JARC-COAG defensa el conreu dels híbrids d’alfals com una manera de millorar la rendibilitat dels pagesos i ramaders catalans. L’entitat ha donat a conèixer aquest matí a una finca de Sucs la sembra de les 10 primeres hectàrees a Catalunya del Pasto Siambasa, un farratge d’origen tailandès, que es caracteritza per oferir diverses collites a l’any i una producció més elevada respecte a les varietats tradicionals d’alfals.

A l’acte de la plantació de les primeres hectàrees, han assistit el responsable del sector dels farratges de JARC-COAG, Robert Jaimejuan, i l’agricultor i gerent de l’empresa Efecto Soluciones de Sevilla, David Martín, que ja ha comprovat els resultats de sembrar Pasto Siambasa. Jaimejuan, que ha plantat la varietat de farratge a la seva finca d’Alcarràs, comenta que es “tracta d’un conreu amb més contingut proteic, uns costos de recollida menors per l’agricultor i un estalvi en els costos d’alimentació dels animals”.

Per la seva banda, Martín considera que “el Pasto Siambasa es pot vendre a bon preu per la seva alta qualitat” en tenir totes les propietats necessàries per al desenvolupament d’un animal, com la proteïna i la fibra i a més facilita la seva digestió”.

JARC-COAG impulsa nous conreus

Des de JARC-COAG, impulsora d’aquest nou conreu a Catalunya, es creu que pot esdevenir una bona alternativa per a les zones de regadiu. Per aquest motiu, ha iniciat unes proves per comprovar el potencial productiu d’altres varietats, com és el cas del Pasto Mulato, a finques de regadiu d’Alcarràs, Sucs, Alfarràs, Agramunt i Térmens. En total, està previst plantar entre 70 i 80 hectàrees. Per a l’entitat, aquestes dues varietats aporten avantatges econòmics i productius.

Amb aquestes innovacions, JARC-COAG intenta solucionar una de les inquietuds dels productors, que buscaven un conreu d’estiu amb bones qualitats farratgeres, una producció alta que pugui ser una alternativa vàlida a l’alfals i que permeti la rotació.

A banda d’informar sobre com generar alternatives amb nous cultius farratgers, l’organització agrària investiga en altres projectes sobre els efectes de l’ús de farratges en engreix de vedells, les millores en la rendibilitat en les explotacions agrícoles, l’optimització de l’ús de l’aigua, com combatre les principals plagues i malalties del cereal, com millorar el control de males herbes en panís i alfals i les noves tendències en fertilització orgànica.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat