JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

19/10/2012 - La Llei de la cadena alimentaria neix coixa i no corregirà els desequilibris

El Consell de Ministres aprova l'avantprojecte de Llei sense escoltar el sector

JARC-COAG considera que l’avantprojecte de Llei de Millora de la Cadena Agroalimentària que ha aprovat aquest matí el Consell de Ministres no servirà per corregir els forts desequilibris que hi ha entre les diferents baules que la conformen i que per tant no resoldrà els problemes de la producció.

JARC-COAG considera que és una Llei que neix coixa perquè en els termes que es planteja no reforça el poder de negociació de la producció davant dels abusos de posició dominant d’altres parts de la cadena especialment en el cas de les grans marques de distribució. Alhora, el text no delimita l’actuació de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) que des de fa anys suposa un fre al desenvolupament del sector agrari i no ofereix seguretat jurídica a la negociació col·lectiva de preus en el marc de les associacions interprofessionals.

Pel que fa als contractes, des de JARC-COAG s’ha defensat sempre que les relacions d’aquests característiques són una garantia per a la producció. No obstant això, i davant la posició de domini de les grans cadenes aquests acords poden suposar un greu perjudici per a la pagesia. De fet, ja en tenim una mostra en el sector lleter, on els ramaders es veuen obligats a subscriure contractes per sota del preu de cost de la llet....(Vegeu Notes de Premsa)

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat