JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

15/02/2016 - Acord de col·laboració entre JARC i el Consorci Forestal de Catalunya

    Signatura de l'acord de col·laboració

Veure més informació:

Col·laboració entre les dues entitats

  • Les dues entitats cooperaran per millorar la defensa i l’assistència de les explotacions agràries i forestals de Catalunya en àmbits com l’intercanvi d’informació, els serveis als associats i la coordinació estratègica

El president de JARC, Francesc Boronat, i el del Consorci Forestal de Catalunya (CFC), Rossend Castelló, han signat un acord de col·laboració entre les dues entitats. Aquest té com a objectiu millorar el servei als seus associats i reforçar la defensa de les explotacions professionals silvícoles i agràries.

L’acord vol promoure la gestió forestal sostenible i l’activitat professional agrària i facilitar el suport tècnic i organitzatiu. JARC i el CFC col·laboraran mitjançant l’intercanvi de coneixements i informació, alhora que facilitaran l’accés dels socis als serveis de l’altra organització. També s’impulsarà la coordinació pel que fa a les polítiques que afecten el sectors agrari i silvícola i en la defensa dels interessos dels seus associats.

Cal recordar que, a Catalunya, la superfície forestal supera el 60% del territori i ha anat en augment. Les explotacions professionals agràries i les silvícoles cerquen la professionalització, l’òptima gestió i la seva rendibilitat. La signatura d’aquest marc de col·laboració vol incidir en els instruments que tenen a disposició pel seu treball.

JARC és una Organització Professional Agrària constituïda l’any 1997 a partir de la fusió de tres organitzacions de tradició i professionalitat. Té com a objectiu la coordinació, representació, gestió, foment i defensa dels professionals de la pagesia, ramaderia i silvicultura, transmetent que l’activitat agrària és una activitat econòmica que ha de professionalitzar-se i millorar constantment. Desenvolupa la seva tasca també en l’àmbit estatal i europeu, participant a COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores YGanaderos)i al COPA-COGECA. També pertany a PIMEC com a soci col·lectiu.

El CFC és una organització professional agroforestal constituïda l’any 1948 i acredita una sòlida tradició i una implantació majoritària a Catalunya, representant els propietaris forestals i silvicultors. El CFC també incideix a escala estatal i europea, participant a la COSE (Confederación de Organizaciones de Silvicultores de España) i a l’ARCMED (Associació de Silvicultors de l’Arc Mediterrani), ambdues membres de la CEPF (Confederació Europea de Propietaris Forestals).

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat