JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/01/2016 - JARC-COAG espera que la nova consellera d’Agricultura recolzi i prioritzi més els agricultors i ramaders professionals

Reacció de JARC al nomenament de la nova consellera d'Agricultura

  • L’organització valora positivament que la nova responsable de la cartera d’Agricultura tingui experiència al sector agrari, per poder afrontar de forma urgent les seves prioritats
  • JARC-COAG sol·licitarà una reunió bilateral, quan sigui nomenada oficialment, per plantejar les seves reclamacions sobre el mal funcionament de la cadena alimentària, els preus baixos en origen percebuts pels productors i assegurar que els ajuts directes arribin a tots els productors professionals.
  • També treballaran perquè amb urgència és paguin tots els ajuts més importants, entre els quals destaquen els de suport a les inversions (Plans de Millora), la incorporació de joves, les indemnitzacions Compensatòries i els ajuts agroambientals.

L’organització agrària JARC-COAG espera que nova consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, ajudi realment a desencallar els problemes endèmics que arrosseguen els agricultors i ramaders catalans. A l’espera de la seva designació definitiva, JARC-COAG agraeix la tasca realitzada per en Jordi Ciuraneta, ja que, malgrat la sensació de certa interinitat, no ha estat un temps perdut.

A l’espera que la nova consellera prengui possessió, JARC-COAG espera que la gestió política de la Conselleria se centri a prioritzar l’activitat dels agricultors i ramaders professionals. L’organització agrària torna a mostrar la seva disponibilitat en col·laborar i aportar propostes per millorar les condicions del sector productor.

 Reunió bilateral

 L’organització agrària demanarà una trobada bilateral amb la nova consellera per plantejar-li les qüestions prioritàries que s’han de resoldre. Aquestes són les principals peticions:

  • Preus en origen. Els pagesos professionals han de poder viure de forma digna de la seva feina. En massa casos reben les escorrialles, una quantia situada inclús sota els costos de producció.
  • Funcionament de la cadena alimentària. Es continuarà sol·licitant que la Conselleria d’Agricultura adquireixi el compromís que els pagesos i ramaders cobrin per les seves produccions dins dels terminis que estableix la llei i disposin de contractes que protegeixin els seus interessos. A més, seguiran reclamant que es sancionin de forma exemplar les pràctiques comercials abusives que perjudiquen els productors.
  • Ajuts directes pels professionals. S’ha de pressionar a Madrid i Brussel·les perquè en el repartiment del suport econòmic sempre es prioritzi les explotacions agràries i ramaderes professionals. Actualment hi ha moltes que no reben cap ajut directe mentre aquests acaben en mans alienes al sector.
  • Gestió eficient dels ajuts. S’ha de desencallar de forma eficient i ràpida la resolució i el pagament de diferents ajuts essencials, com els Plans de Millora (ajuts per inversions), la incorporació de joves, les Indemnitzacions Compensatòries i els ajuts agroambientals. 


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat