JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/12/2015 - Els ramaders catalans no han d’assumir costos i riscos addicionals per la mala gestió dels francesos respecte a la llengua blava

    Ovelles_vacunació llengua blava

Veure més informació:

Comunicat davant l'obligació de vacunar la cabana ovina i bovina situada a 100 quilòmetres de la frontera amb França

  • Els representants de les sectorials d’oví i cabrum, boví de carn i boví de llet de l’organització agrària consideren que en comptes d’obligar als ramaders catalans a assumir el cost d’aplicació de les vacunes i les possibles pèrdues pels efectes secundaris que comporta fer-ho (que poden incloure la mort del bestiar), s’hauria d’obligar als francesos a actuar per aturar la malaltia i assumir els possibles perjudicis econòmics que la seva mala gestió pot suposar per als ramaders catalans.
  • Demanen al Ministeri d'Agricultura i a la Comissió Europea que obliguin als francesos a vacunar contra la malaltia, perquè si no s’actua al focus del problema els esforços a la resta de territoris seran insuficients.
  • Mentre el Govern francès no assumeixi totes les seves responsabilitats, el Departament d'Agricultura ha de pressionar al Ministeri perquè pagui l’aplicació de les vacunes i el cost econòmic dels possibles efectes secundaris en l’aplicació, perquè s’està usant els ramaders catalans com una barrera de contenció per evitar la propagació de la malaltia a l'Estat espanyol.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat