JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

07/09/2015 - Les reivindicacions dels ramaders de vaquí de llet de JARC-COAG arriben avui a Brussel•les

    Representants de JARC-COAG a la mobilització de Brussel·les

Veure més informació:

Reunió Consell extraordinari de Ministres d'Agricultura de la UE i manifestacions de productors del sector làctic a Brussel•les i Galícia

  • El representant de COAG, Andoni García, serà l’encarregat de traslladar les reivindicacions dels ramaders de vaquí de llet de JARC-COAG a la Unió Europea. Com a integrant de la delegació de la Coordinadora Europea Vía Campesina i la European Milk Board (EMB) es reunirà a avui al migdia amb el President del Consell de Ministres d'Agricultura de la UE, i demà amb el Gabinet del Comissari d'Agricultura, Phil Hogan.

Amb motiu de la reunió extraordinària del Consell de Ministres d'Agricultura de la UE, ramaders del sector làctic de COAG esmanifesten avui pels carrers de Brussel·les per reclamar uns preus justos per la llet que evitin el tancament de milers d’explotacions. 

A més, el representant de COAG, Andoni García, farà arribar les reivindicacions del ramaders de JARC-COAG a la Unió Europea, ja que forma part de la representació de laCoordinadora Europea Vía Campesina i la European Milk Board (EMB) que es reunirà avuia les 13 hores amb el President del Consell de Ministres d'Agricultura de la UE, i demà amb el Gabinet del Comissari d'Agricultura, Phil Hogan.

La sectorial de la llet de JARC-COAG demana l’adopció de mesures urgents orientades a aconseguir els següents objectius:

- Aconseguir un preu de venda de la llet que permeti obtenir un marge positiu a les explotacions, o com a mínim, que no les situï constantment sota els costos de producció.

- Sancionar les pràctiques abusives de l’industria. Actualment a l'Estat espanyol aquesta és majoritàriament de capital francès.

- Distribuir més equilibradament la producció a Europa tenint en compte la demanda o el consum de cada territori. L'Estat espanyol es deficitari en llet, és a dir, produeix menys del que li cal per abastir la demanda, per tant, encara te més sentit recolzar els productors i garantir-los unes condicions de comercialització justes, que els permetin guanyar-se la vida.

La sectorial de la llet de JARC-COAG també recolza la convocatòria d’avui de la Plataforma en defensa del sector làctic gallec, que pretén mantenir fins al proper 10 de setembre més de 5.000 tractors a Santiago de Compostel·la.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat