JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

07/09/2015 - JARC exigeix al Ministeri d'Agricultura que iniciï gestions amb la CE per eliminar traves injustificades a l’exportació de boví

    Vedells

Veure més informació:

Encefalopatia espongiforme bovina (EEB) o "malaltia de les vaques boges"

  • L’organització agrària catalana demana a la Ministra Tejerina que iniciï urgentment els tràmits amb la Comissió Europea per aconseguir que l'Estat espanyol estigui dins la classificació de risc insignificant de EBB (encefalopatia espongiforme bovina), ja que les dades oficials demostren que aquesta malaltia s’ha controlat totalment al nostre territori.

 

  • Les darreres informacions publicades pel MAGRAMA, corresponents al 2013, indiquen que no va donar-se cap cas d'EBB a cap Comunitat Autònoma durant aquell any, i que des de fa més d’una dècada el programa de vigilància i control es compleix de forma estricta, oferint plena garantia als consumidors.

JARC vol deixar clar que l’encefalopatia espongiforme bovina, també anomenada EEB o "malaltia de les vaques boges", sortosament ja fa molt temps que no és un problema ni a Catalunya, ni a la resta de l'Estat espanyol.

El cap sectorial del vaquí de carn de JARC, Joan Carles Massot, afirma que consumir carn de vedella a Catalunya, evidentment, no comporta riscos per a la salut humana, i per tant, indica que no té cap sentit que encara estiguem catalogats dins els Estats que presenten un risc controlat en aquesta malaltia. Fa més de deu anys que a l'Estat espanyol se segueix estrictament el programa de vigilància i control sanitari establert, que consisteix en la realització de controls sistemàtics en els punts importants de la producció bovina.

El sistema productiu establert garanteix la identificació dels animals, la seva salut, l’alimentació i el moviment del bestiar. Per tant, com que és evident que estem criant animals sans, amb totes les garanties de la granja a la taula, també hem de poder-los comercialitzar a altres països sense que se’ns posin pals a les rodes.

El representant de JARC indica, que en el context actual, l'Administració ha de facilitar al màxim l’obertura de nous mercats, i sobretot, no pot mantenir frens totalment innecessaris que només depenen de la seva gestió.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat