JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

28/07/2015 - JARC-COAG exigeix celeritat a la Ministra d'Agricultura en el traspàs de fons al DARP, per poder acabar de pagar TOTS els ajuts pendents del 2014

    Reunió de representants de JARC amb la ministra Tejerina

Veure més informació:

Trobada entre representants de JARC-COAG i la Ministra d'Agricultura per desblocar el pagament dels ajuts del 2014 pendents

  • La màxima representant del MAGRAMA va confirmar que ja s’havia fet la transferència dels 2,41 M€ cap al DARP, aprovats durant el Consell de Ministres del 17 de juliol, i que s’accelerarien les gestions perquè l'import restant (1,34M€) es pugui fer efectiu el més aviat possible.

 

  • L’organització agrària ha deixat clar, tant al Ministeri com al Departament d'Agricultura, que no acceptaran que qüestions polítiques continuïn perjudicant als pagesos i ramaders de Catalunya. En aquest cas, als productors que encara no han rebut els ajuts 2014, que son els que han sol·licitat les indemnitzacions compensatòries per mantenir l’activitat en zones amb majors limitacions productives (conegudes com IC).

 

  • Durant la Conferencia sectorial d'Agricultura del 8 de juny, s’aprovà que el Govern de l'Estat transferiria 1,34 M€ al Departament d'Agricultura per cobrir la part estatal dels ajuts pendents del 2014, i per tant, això és el que han de fer sense més excuses.

El President de JARC,Francesc Boronat, acompanyat per Josep Maria Jovè, representant de l’organització agrària catalana ala Comissió Executivade COAG, i perMiguel Blanco, secretari general de COAG, s’han trobat amb la Ministra d'Agricultura per exigir-li màxima celeritat en el traspàs dels 1,34M€, que l'Estat espanyol ha d’aportar al Departament d'Agricultura per acabar pagar la seva part dels ajuts 2014 inclosos dins el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR).

La Ministra Tejerina s’ha compromès a accelerar les gestions per tal que l'Estat espanyol transfereixi al Departament d'Agricultura els 1,34M€, que s'acordarem durant la Conferencia Sectorial del 8 de juny. Aquest import permetrà acabar de pagar els ajuts de la campanya 2014, concretament, les indemnitzacions compensatòries per zones de muntanya i altres amb major limitacions productives.

JARC continuarà pressionant a l’Administració de l’Estat, gràcies al fet de pertànyer a COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos), i també al Departament d’Agricultura, per evitar que qüestions polítiques perjudiquin els agricultors i ramaders de Catalunya.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat