JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

27/07/2015 - JARC–COAG marca com a prioritat del DARP ser els primers en pagar tots els ajuts, especialment les 800 incorporacions de joves

    Sembrat

Veure més informació:

La Comissió Europea aprova el Programa de desenvolupament rural (PDR) de Catalunya fins al 2020

  • L’organització agrària considera que no val la pena perdre més temps criticant o lamentant que s’hauria d’haver aprovat abans. Ara, el més important, és que el Departament d'Agricultura es comprometi a aconseguir que Catalunya sigui la Comunitat autònoma que abans farà efectives totes les ajuts.


  • JARC-COAG considera que el DARP ha de prioritzar especialment l’aprovació i el pagament de les més de 800 sol·licituds d’incorporació de joves. Aquestes son molt necessàries per al sector i per a molts territoris, ja que generen ocupació directa i indirecta, i augmenten l’activitat econòmica en moltes poblacions catalanes que tenen majors dificultats per fer-ho. Segons dades d'Eurostat, per cada jove que s’incorpora al sector agrari es generen 8 ocupacions indirectes a l’àmbit rural.

En fer-se públic que la Comissió Europeaha aprovat, per fi, el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR.cat2020), el president de JARC–COAG a Catalunya, Francesc Boronat, ha manifestat que ara no es pot perdre més temps criticant l’actuació de les Administracions, això als productors no els serveix de res. Segons l’organització agrària ara el que cal és no perdre ni un minut en la gestió de totes les sol·licituds d’ajut.

Segons JARC-COAG el DARP s’hauria de comprometre a fer els pagaments de tots els ajuts el més aviat possible. I, especialment, els encoratja a treballar durament per ser la primera Comunitat autònoma que faci possible la incorporació efectiva a l’activitat agrària de més de 800 persones abans de finals d’any.

L’organització agrària recorda que segons dades de la Comissió Europea, més del 50% dels agricultors de l'Estat espanyol tenen més de 55 anys, mentre que els menors de 35 anys representen al voltant d’un 5%. A aquesta situació, que evidentment cal revertir, és necessari afegir-hi una lamentable realitat: la desocupació es situa en el 57,4% en els menors de 25 anys. Per tant, cal agilitzar al màxim la incorporació del major nombre possible de joves al camp, perquè segons dades d'Eurostat, per cada jove que s’incorpora al sector agrari es generen 8 ocupacions indirectes a l’àmbit rural.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat