JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

23/07/2015 - JARC-COAG ha aconseguit que el Departament de Territori autoritzi el pas de tractors per la C51 durant la verema

    Membres de JARC-COAG durant la reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat

Veure més informació:

  • Dimecres al migdia es va fer una primera reunió sobre el terreny, per evidenciar que el vial de servei de la C51 no és segur per al trànsit de tractors durant la verema, i aquesta tarda s’ha celebrat la segona reunió, amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, en la qual s’ha aconseguit que s’autoritzi la circulació de maquinària agrícola per la C51 del 17 d’agost al 7 d'octubre d'enguany.

 

  • Els representants de l’organització agrària també han aconseguit el compromís de Territori de que adequaran el vial de servei d’aquesta carretera abans de la verema de l’any vinent. S’ha pogut evidenciar que hi ha trams que son especialment conflictius, com és l’encreuament per anar a la Bisbal del Penedès, que acumula un desnivell en corba molt inadequat per la circulació del tractors carregats en doble sentit, i un pont amb una alçada insuficient per la maquinària.

 

  • Respecte a la demanda de fer efectius els pagament a tots els afectat per les expropiacions generades per aquesta via, inclosos d’ofici els interessos de demora, el Departament de Territori ha emplaçat els representants de JARC-COAG a una altra reunió, que es celebrarà en breu, per intentar donar per tancat també aquest tema.

El vicepresident de JARC-COAG a Tarragona, en Francesc Xavier Vela, acompanyat per Enric Ferré, Responsable de l'Alt Camp i afectat per les problemàtiques de la C-51, aquesta setmana han mantingut dues reunions amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, a partir de les quals s’ha aconseguit que s’autoritzi la circulació de maquinària agrícola per la C51 durant la verema d'enguany, concretament del 17 d’agost al 7 d'octubre.

D’altra banda, el Departament de Territori s’ha compromès a adequar el vial de servei de la C51 just després de la verema, per tal de que l’any vinent els tractors hi puguin circular sense cap perill. Durant la reunió que es va celebrar el passat dimecres es va poder evidenciar sobre el terreny que actualment aquest vial de servei no és segur per al trànsit de tractors, i més tenint en compte que durant la verema s’incrementa molt la circulació de maquinària agrícola. Així doncs, s’ha pogut demostrar que hi ha uns trams conflictius que cal adaptar amb urgència, com és l’encreuament per anar cap a la Bisbal del Penedès, que acumula un desnivell en corba molt inadequat per la circulació del tractors carregats en doble sentit, amb un pont amb una alçada insuficient per la maquinària agrícola.

D’altra banda, el Departament de Territori ha emplaçat als representants de JARC-COAG a una altra reunió, que es celebrarà en breu, per intentar resoldre també la problemàtica generada per les expropiacions de la C51. L’organització agrària fa temps que demana que s’acabi de pagar a tots els afectat per les expropiacions generades per aquesta via, i que es facin efectius d’ofici els interessos de demora. Considera inacceptable que es perllongui més aquesta situació, tenint en compte que l’alienació de les terres es produí al desembre de 2008, i davant la manca de pagament, el Parlament de Catalunya va instar al Govern de la Generalitat a fer-lo efectiu al gener de 2014, però lamentablement el tema encara no està totalment resolt. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat