JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

21/07/2015 - JARC-COAG demana l'autorització de pas de tractors per la C51 durant la verema, i torna a sol•licitar el pagament de totes les expropiacions, inclosos els interessos de demora

    Un dels trams del vial de servei de la C51

Veure més informació:

Reunions amb representants del Departament de Territori, per resoldre les problemàtiques generades per la C51, que uneix Valls i el Vendrell

  • Dimecres al migdia es farà una primera reunió sobre el terreny, per evidenciar que el vial de servei de la C51 no és segur per al trànsit de tractors durant la verema. Hi ha trams especialment conflictius, com és l’encreuament per anar a la Bisbal del Penedès, que acumula un desnivell en corba molt inadequat per la circulació del tractors carregats en doble sentit, i un pont amb una alçada insuficient per la maquinària.

 

  •  En l’altra reunió, fixada pel proper dijous a la tarda, es demanarà al director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre que, davant l'evident manca d’adequació del vial de servei, es permeti el pas de maquinària agrícola per la C51 del 15 d’agost al 7 d'octubre.

 

  • També es tornarà a sol·licitar al Departament de Territori que s’acabi de pagar tots els afectat per les expropiacions generades per aquesta via, inclosos els interessos de demora.

El vicepresident de JARC-COAG a Tarragona, en Francesc Xavier Vela, acompanyat per Enric Ferré, Responsable de l'Alt Camp i afectat per les problemàtiques de la C-51, aquesta setmana mantindran dues reunions amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, per resoldre els perjudicis generats per les obres de millora i condicionament de la carretera C-51, que dificultem l’activitat professional dels pagesos i ramaders de la zona des del desembre de 2008, moment d’inici de les expropiacions.

Aquestes dues trobades tenen també un doble objectiu. La primera es farà sobre el terreny, el proper dimecres a les 12 del migdia, amb representants de l’equip tècnic del departament, per evidenciar que el vial de servei de la C51 no és segur per al trànsit de tractors durant la verema, i més tenint en compte que durant aquest període s’incrementa molt la circulació de maquinària agrícola. En concret, s’exposaran les inadequades condicions del trams més conflictius, com és l’encreuament per anar cap a la Bisbal del Penedès, que acumula un desnivell en corba molt inadequat per la circulació del tractors carregats en doble sentit, amb un pont amb una alçada insuficient per la maquinària agrícola.

Els representants de JARC-COAG també es reuniran amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, el proper dijous a les16 hores, per demanar-li que es permeti el pas de maquinària agrícola per la C51 del 15 d’agost al 7 d'octubre, davant el perill que comporta fer ús del vial de servei.

D’altra banda, tornaran a demanar al Departament de Territori que s’acabi de pagar a tots els afectat per les expropiacions generades per aquesta via, i que es facin efectius d’ofici els  interessos de demora. JARC-COAG considera inacceptable que es perllongui més aquesta situació, tenint en compte que les l’alienació de les terres es produí al desembre de 2008, i davant la manca de pagament, el Parlament de Catalunya va instar al Govern de la Generalitat a fer-lo efectiu al gener de 2014, però lamentablement el tema encara no està totalment resolt. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat