JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

17/07/2015 - JARC-COAG exigeix al Departament d'Agricultura que durant aquest mes paguin el major nombre d’ajuts 2014 pendents, ja que no hi haurà cap excusa per no fer-ho

    Vedells

Veure més informació:

El Consell de Ministres ha aprovat avui el traspàs de 2,41 M€ al Departament d'Agricultura, per cobrir parcialment l’aportació estatal als ajuts 2014 pendents de pagar

  • Davant la confirmació que el Consell de Ministres espanyol ha autoritzat avui la transferència dels 2,41 M€ aprovats per al Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) durant la Conferència Sectorial d’Agricultura del 16 d’abril, JARC-COAG exigeix el compromís del Departament d'Agricultura de pagar durant aquest mes, el major nombre possible d’ajuts 2014 pendents. Segons la informació de que disposa l’organització agrària, de forma immediata es podrien fer efectives les línies de ramaderia ecològica, producció integrada i l'agroambiental de l’arròs de la campanya 2014, ja que segons el Departament d'Agricultura estan en disposició de posar la part que els pertoca, i també disposen dels fons europeus.

 

  • L’organització agrària seguirà pressionant al Govern de l'Estat espanyol, gràcies al fet de pertànyer a COAG, perquè el més aviat possible transfereixin els diners necessaris perquè es pugui acabar de pagar tots els ajuts 2014 pendents. I també seguirà exigint al Departament d'Agricultura, que en disposar de més fons paguin immediatament les indemnitzacions compensatòries establertes per mantenir l’activitat agrícola en zones amb majors limitacions productives (IC).

JARC-COAG ha informat que ara ja no hi ha cap excusa perquè el Departament d'Agricultura no pagui, dins d’aquest mes, bona part dels ajuts pendents de la convocatòria 2014. Avui, el Consell de Ministres espanyol ha autoritzat la transferència dels 2,41 M€ aprovats per al Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) enla Conferència Sectoriald’Agricultura i Desenvolupament Rural de 16 d’abril.

Segons les informacions facilitades pel Departament d'Agricultura a l’organització agrària, la conselleria podria fer efectiu durant aquest mes el pagament dels ajuts 2014 de ramaderia ecològica, producció integrada i l'agrombiental de l’arròs, a l’espera de rebre més fons per poder pagar les indemnitzacions compensatòries per zones de muntanya i altres zones amb major limitacions productives.

JARC-COAG ha pressionat a l’Administració de l’Estat, gràcies al fet de pertànyer a COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos), i també al Departament d’Agricultura, per a que els pagaments pendents es fessin efectius a la major brevetat possible, ja que els fons europeus estaven disponibles per fer-ho. I per tant, considerem que avui han aconseguit un important pas endavant.

Tot i la bona notícia que ha de representar per les explotacions afectades, l’organització agrària destaca que l’Estat espanyol encara ha de transferir a Catalunya 1,34 M€ més per al PDR, aprovats en la Conferència Sectorial de 8 de juny. En aquest sentit, els representants de JARC-COAG anuncien que continuaran exigint que els fons siguin transferits amb urgència a Catalunya, per acabar de pagar tots els ajuts 2014 amb urgència.

L’organització agrària remarca que les qüestions polítiques i competencials no han de perjudicar els pagesos i ramaders, i per tant, continuaran sense acceptar excuses de cap de les parts quan no s’atenen els compromisos.

Finalment indiquen que només quan tots els productors hagin cobrat els ajuts 2014 donaran per tancat aquest tema, i en cap cas acceptaran que es perdin fons econòmics europeus per al sector, pel fet de superar la data màxima de pagament establerta per Europa, que seria el 15 de desembre d'enguany.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat