JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

29/06/2015 - JARC-COAG demana al nou conseller d'Agricultura celeritat en el pagament dels ajuts pendents del 2014, que suposen uns 30 M€

    Vedells

Veure més informació:

  • L’organització agrària considera que el Departament d'Agricultura ha de concretar urgentment les dates de pagament d’aquests ajuts, ja que els endarreriments i la manca de concreció perjudica les explotacions agrícoles i ramaderes, ja que no poden planificar la seva activitat comptant amb aquest lícits diners.


  • Destaquen que falta pagar algunes línies 2014 de suport a pràctiques agroambientals i de compensació per mantenir l’activitat agrícola en zones amb majors limitacions productives (ajut a la producció integrada, agroambiental de l’arròs, ramaderia ecològica i indemnitzacions compensatòries per zones de muntanya i altres zones desfavorides de Catalunya).  Aquest ajuts l’any 2013 suposaren vora 30 milions d’euros.


  • JARC-COAG també farà arribar aquesta petició directament al Ministeri d'Agricultura, en previsió de que el Govern català argumenti que no pot pagar per manca de transferència de fons provinents de l'Estat espanyol, com passa massa sovint.

Els representants de JARC-COAG demanen al Departament d'Agricultura que es paguin urgentment els ajuts pendents del 2014, i destaquen que algunes de les línies que encara no s’han fet efectives son les de suport a la ramaderia ecològica, les indemnitzacions compensatòries per zones de muntanya i desfavorides (IC), la producció integrada i l'agroambiental per la producció d’arròs. Aquests ajuts l’any passat suposaren un recolzament al sector d’uns 30 milions d’euros.

L’organització agrària insisteix en que els endarreriments i la manca de concreció sobre les dates de pagament d’ajuts perjudiquen als pagesos i ramaders catalans, que han hagut d’assumir que no podem comptar amb aquest lícit recolzament econòmic en la planificació de la seva activitat professional.

JARC-COAG també farà arribar aquesta petició directament al Ministeri d'Agricultura, gràcies al fet de pertànyer a COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos), perquè preveu que la resposta del Departament d'Agricultura serà que no pot pagar per la manca de transferència de fons provinents de l'Estat espanyol. L’organització agrària no posa en dubte la veracitat d’aquesta habitual resposta, però recorda que el DAAM és qui gestiona aquest tema, i per tant, és el darrer responsable del pagament. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat