JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

23/06/2015 - JARC-COAG aconsegueix que Empresa doni noves instruccions a les ITV i que es rectifiquin les fitxes tècniques gratuïtament

    Reunió amb els representants d'Ansemat a Madrid

Veure més informació:

Problemàtica ITV tractors: Reunió ahir amb Departament d'Empresa i d'Agricultura

  • El Departament d'Empresa s’ha compromès a donar una nova instrucció a les ITVs perquè aquestes, a partir de l'1 de juliol, es limitin a verificar el bon estat dels tractors i que disposen de tots els elements que indica la fitxa tècnica.


  • JARC-COAG també ha demanat que, a partir d’aquesta data, els productors puguin recuperar les dades que constaven en origen a la fitxa tècnica dels seus vehicles de forma gratuïta, ja que entenen que la modificació feta no era necessària.


  • D’altra banda, l’organització agrària es va reunir amb el secretari general d'ANSEMAT (Associació Nacional de Maquinària Agropecuària, Forestal i Espais Verds) en relació al possible frau en la comercialització de tractors sense els frens hidràulics indicats a la fitxa tècnica. Durant la trobada s’evidencià que no hi ha cap preacord entre aquesta associació i Unió de Pagesos, aspecte confirmat durant la reunió d’ahir. ANSEMAT, ara per ara, només s’ha compromès a valorar la documentació probatòria dels possibles fraus per tal d’establir possibles compensacions econòmiques sense haver d’anar a judici.


  • En aquest tema, JARC-COAG ha demanat al Govern català que actuí en representació dels productors afectats, i sol·licitarà reunir-se urgentment amb representants del Ministeri d'Agricultura i d'Industria, perquè també intercedeixin en defensa dels agricultors.


  • Finalment, l'organització agrària exigeix als comercialitzadors de tractors que assessorin correctament als productors i els venguin maquinària que compleixi la normativa.

 

Després de la reunió celebrada ahir amb representants del Departament d'Agricultura i del d'Empresa,Francesc Boronat, president de JARC-COAG, informa que la problemàtica amb les inspeccions tècniques dels tractors quedarà resolta a partir de l'1 de juliol d'enguany. El Departament d'Empresa s’ha compromès a donar noves indicacionsa lesempreses encarregades de la gestió de la ITV perquèes limitin averificar el bon estat dels tractors i que disposen de tots els elements que indica la fitxa tècnica.

D’altra banda, JARC-COAG també ha demanat que, a partir del mes vinent, els productors puguin recuperar les dades que constaven a la fitxa tècnica inicial dels seus vehicles de forma gratuïta, adreçant-se a qualsevol ITV mòbil o fixa, ja que van haver-les de modificar innecessàriament segons evidencia la nova instrucció que s’aplicarà a partir d’aquesta data.

Respecte al possible frau en la comercialització de tractors sense el fre hidràulic que hi consta a la fitxa tècnica, JARC-COAG informa que es va reunir amb el secretari general d'ANSEMAT (Associació Nacional de Maquinària Agropecuària, Forestal i Espais Verds), i que lamentablement, no hi ha cap preacord ambUnió de Pagesosper assumir els costos d’instal·lació d’aquests frens. Ara per ara, JARC-COAG ha aconseguit el compromís d'ANSEMAT d’analitzar conjuntament la documentació probatòria dels possibles fraus i acordar compensacions sense haver de recórrer a la via judicial.

Durant la reunió d’ahir,Francesc Boronatva demanar al Govern català que actuï en defensa dels productors afectats per aquest possible frau, i avui sol·licitarà oficialment una reunió urgent amb representants del Ministeri d'Agricultura i d'Empresa per tractar aquesta problemàtica, i demanar-los què no "s’ho mirin des de la barrera", i també s’impliquin en la seva resolució.

Finalment, l'organització agrària exigeix als comercialitzadors de tractors que assessorin correctament als productors i els venguin maquinària que compleixi la normativa.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat