JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/06/2015 - JARC-COAG aconsegueix que puguin circular tractors per la C-15 entre Puigdàlber i Igualada durant la sega i la verema

    Pas alternatiu entre Puigdàlber i Sabanell

Veure més informació:

  • Després de moltes reunions, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha acceptat les reivindicacions de l’organització agrària, i finalment autoritzarà la circulació provisional de tractors per la C-15 en les mateixes condicions que l’any passat, és a dir, en el tram comprès entre Puigdàlber i Igualada durant el període comprès entre el 15 de juny i el 15 d'octubre d'enguany.
  • Dimecres passat fou la darrera vegada que membres de la Junta territorial de JARC-COAG a Barcelona es reuniren amb representants del Departament de Territori per fer-los veure el que ja s’havia evidenciat sobre el terreny, que el vial alternatiu entre Sabanell i Puigdàlber no reunia les condicions de seguretat adequades per al trànsit de maquinària agrícola, i per tant, calia permetre que la seva circulació per la C-15 entre Puigdàlber i Igualada.

JARC-COAG finalment ha aconseguit el que porta mesos treballant sobre el terreny i als despatxos: que els tractors puguin circular per la C-15 durant l’època de sega i verema en les mateixes condicions que l’any passat, és a dir del 15 de juny fins el 15 d'octubre d'enguany en el tram comprès entre Puigdàlber i Igualada.

Inicialment el Departament de Territori i Sostenibilitat volia fer passar la maquinària agrícola per un vial alternatiu entre Puigdàlber i Sabanell, però l’organització agrària ha estat capaç de demostrar que aquesta alternativa no era adequada, ja que aquesta carretera té trams molt estrets perquè hi circulin tractors amb remolcs carregats en doble direcció, diversos revolts i pendents pronunciats, i trams amb poca visibilitat. Unes condicions totalment inadequades perquè hi circulin tractors amb remolcs carregats.

Els representants de JARC-COAG celebren la decisió final del Departament de Territori, tot i que s’han emplaçat a properes reunions a la tardor per tal de que l’any vinent aquesta qüestió es pugui resoldre de forma més àgil, i sense perjudicar els interessos dels agricultors d’aquesta zona.

S’ha de tenir en compte que entre els mesos de juny i octubre és quan hi ha més intensitat de trànsit agrícola per l’Eix Diagonal. Segons dades oficials, l’any passat van circular-hi uns 2.900 tractors durant aquest període, dels quals 1.900 van passar-hi només al mes de setembre. Per tant, per l’organització agrària és fonamental que els pagesos puguin circular per unes carreteres que tinguin unes condicions adequades i siguin totalment segures.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat