JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

19/05/2015 - JARC-COAG evidencia que el vial de servei entre Sabanell i Puigdàlber no és adequat per als tractors

    Un dels trams del vial de servei entre Sabanell i Puigdàlber

Veure més informació:

L’organització agrària s’ha reunit amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els Mossos d’Esquadra i la Concessionària de Carreteres per analitzar sobre el terreny les condicions del vial de servei entre Sabanell i Puigdàlber.

En la trobada s’ha demostrat que aquest no té unes condicions adequades perquè els tractors puguin circular-hi durant l’època de verema i collita de cereals. La carretera té trams molt estrets perquè hi circulin tractors amb remolcs carregats en doble direcció, diversos revolts i pendents pronunciats, i trams amb poca visibilitat.

JARC-COAG traslladarà als representants del Departament de Territori i Sostenibilitat que han de prendre la decisió final, que tinguin en consideració el que s’ha evidenciat sobre el terreny i que, fins que no s’adeqüi el vial, es pugui circular per la C-15, igual que es va fer l’any passat.

En una reunió amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els Mossos d’Esquadra, la Concessionària de Carreteres i altres organitzacions agràries, s’ha constatat sobre el terreny que el vial de servei entre Sabanell i Puigdàlber no reuneix les condicions adequades perquè els tractors hi circulin durant la verema i la collita de cereals. És per això que JARC-COAG torna a reclamar que els tractors puguin circular per la C-15 des d’Igualada fins a Puigdàlber del 15 de juny fins al 20 d’octubre, sense haver de desviar-se per cap vial de servei.

El vial alternatiu per on, ara per ara, els tractors haurien de circular entre Sabanell i Puigdàlber presenta diverses complicacions per accedir-hi i circular-hi. D’una banda, per incorporar-s’hi, a l’alçada de les primeres cases de la població de Puigdàlber, s’ha d’agafar un gir molt complicat, on un tractor d’uns10 metresaproximadament envaeix tot el carril contrari fins a tocar la vorera.

D’altra banda, el vial de servei té trams molt estrets (és una carretera de doble sentit i alguns d’ells no superen els4,50 metres), a més d’un voral amb molta profunditat que eleva el risc de bolcar el tractor. A l’últim tram, hi ha dos revolts molt pronunciats i amb força pendent, i el senyal d’stop que hi ha al final està a poca distància d’un revolt sense visibilitat d’on poden venir vehicles a una velocitat molt superior a la dels tractors. S’ha de tenir en compte que els vehicles agrícoles són lents per arrencar i maniobrar.

Davant d’aquestes condicions, JARC-COAG tornarà a traslladar als representants del Departament de Territori i Sostenibilitat que han de prendre la decisió final, que tinguin en molta consideració les evidències de la reunió a territori, i que fins que no s’habiliti adequadament el vial de servei pel pas de tractors, es pugui circular per la C-15.

S’ha de tenir en compte que entre els mesos de juny i octubre és quan hi ha més intensitat de trànsit agrícola per l’Eix Diagonal. Segons dades oficials, l’any passat van circular-hi uns 2.900 tractors durant aquest període, dels quals 1.900 van passar-hi només al mes de setembre. Per tant, per l’organització agrària és fonamental que els pagesos puguin circular per unes carreteres que tinguin unes condicions adequades i siguin totalment segures.

JARC-COAG continua defensant que cal prioritzar més les necessitats de les persones que desenvolupen una activitat econòmica al territori, i demanant que les autoritzacions de pas provisional de vehicles agrícoles establertes per certes vies i èpoques d’especial activitat agrícola es renovin de forma automàtica en les mateixes condicions. També considera que el Departament de Territori hauria d’analitzar que els vehicles agrícoles puguin circular tot l’any per carreteres com la C-15.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat