JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/05/2015 - JARC-COAG demana al DAAM que pagui urgentment els ajuts 2014 pendents

    Vedells

Veure més informació:

Destaquen, que curiosament, falta pagar algunes línies de suport a pràctiques agroambientals i de compensació per mantenir l’activitat agrícola en zones amb majors limitacions productives, com serien les zones de muntanya, les de secà i les ZEPA (zones d’especial protecció de les aus).

L’organització agrària insisteix en que, si la sostenibilitat ambiental del model agrícola i ramader català és una prioritat del Govern, com ho és per als productors, calen més fets i menys paraules. Per tant, cal evidenciar-ho pagant amb urgència uns ajuts que l’any passat suposaren un recolzament al sector d’uns 23 milions d’euros.

Els representants de JARC-COAG demanen al Departament d'Agricultura que es paguin urgentment els ajuts pendents del 2014, i destaquen que algunes de les línies que encara no s’han cobrat son les de suport a la ramaderia ecològica, les indemnitzacions compensatòries per zones de muntanya i desfavorides (IC), les mesures de suport per compensar les limitacions productives en espais ZEPA (zones d’especial protecció de les aus) i la producció integrada. Aquests ajuts l’any passat suposaren un recolzament al sector d’uns 23 milions d’euros.

L’organització agrària insisteix en que, sí la sostenibilitat ambiental del model agrícola i ramader català és una prioritat del Govern, com ho és dels productors, calen més fets i menys paraules. I per tant, el pagament dels ajuts per compensar als pagesos que es troben en zones amb majors limitacions productives, com son les ZEPA, les de muntanya o de secà, i que obtenen menys guanys per la seva activitat, no poden endarrerir-se cada vegada més.

JARC-COAG també considera incomprensible que es penalitzi amb retards als ramaders ecològics o als agricultors que fan producció integrada, ja que son models productius que sovint serveixen a més d’un polític per arrodonir un discurs de caire ambientalista.

L’organització agrària demana finalment, un major reconeixement i suport per  l’activitat de pagesos i ramaders catalans, optin pel model productiu que optin, i sobretot reitera que cal que es consideri més la seva feina com una activitat econòmica generadora d’ocupació en les zones rurals, i es recolzi, sense endarreriments, la seva tasca de cura i preservació del territori.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat