JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

08/04/2015 - JARC-COAG s'oposa a què el Departament de Territori prohibeixi la circulació de tractors per la C-15 entre Sabanell i Puigdàlber

    Verema

Veure més informació:

El Departament de Territori i Sostenibilitat vol limitar encara més la circulació provisional de tractors per la C-15, impedint-ne el pas entre Sabanell i Puigdàlber.

JARC-COAG considera que el pas alternatiu entre aquestes dues poblacions té unes condicions viàries inadequades per la quantitat de tractors que hi circularan durant la collita de cereals i raïm, pels revolts amb desnivell pronunciat.

L’organització agrària torna a demanar que les autoritzacions de pas provisional de tractors en determinades vies, com la C-15, s’haurien de renovar automàticament amb les mateixes condicions. A més, també considera que s’hauria de valorar la possibilitat que els vehicles agrícoles hi poguessin circular durant tot l’any.

JARC-COAG va participar en una reunió amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els Mossos d’Esquadra i altres organitzacions, on es va donar a conèixer la intenció de la Generalitatd’autoritzar la circulació provisional de vehicles agrícoles per la C-15 només entre Igualada i Sabanell, excloent el tram entre aquesta darrera població i Puigdàlber.

JARC-COAG s’oposa totalment a aquesta nova restricció, i farà arribar una petició formal al Departament de Territori i Sostenibilitat, demanant que els tractors puguin circular per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber del 15 de juny fins al 20 d’octubre, coincidint amb la collita de cereals i la verema, com es feu l’any passat sense incidències.

L’organització agrària considera que el vial alternatiu entre Sabanell i Puigdàlber no té les condicions adequades perquè hi circulin els tractors durant aquests mesos de més trànsit agrícola (segons dades oficials, l’any passat hi circularen fins a 1.200 tractors al setembre). A l’accés a la via alternativa per Sabanell hi ha corbes amb desnivell pronunciat, que dificultarien molt la circulació dels tractors amb remolcs carregats.

Finalment, a la reunió s’aconseguí el compromís dels representants del Departament de Territori i dels Mossos de mantenir una nova trobada per valorar sobre el terreny si els vials alternatius de la C-15 son realment adequats per la circulació de tractors.

JARC-COAG continuarà defensant que cal prioritzar més les necessitats de les persones que desenvolupen una activitat econòmica al territori, i demanant que les autoritzacions de pas provisional de vehicles agrícoles establertes per certes vies i èpoques d’especial activitat agrícola es renovin de forma automàtica en les mateixes condicions. També considera que el Departament de Territori hauria d’analitzar  que els vehicles agrícoles puguin circular tot l’any per carreteres com la C-15.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat