JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

09/04/2015 - JARC-COAG considera imprescindible que es prorrogui el període de sol·licitud d'ajuts 2015

    Sembrat

Veure més informació:

L’organització agrària demana al Ministeri d'Agricultura que accepti la possibilitat oferta per la Comissió Europea, i que prorrogui un mes el període de sol·licitud dels ajuts associats a la DUN d'enguany, que oficialment finalitza el 15 de maig.

Tenint en compte que el nou model d’ajuts de la PAC (Política Agrària Comuna) s’hauria d’haver posat en marxa l’any passat, i que el termini de sol·licituds d'enguany s’inicià el passat 1 de març, JARC-COAG considera injustificable que actualment el Departament d'Agricultura encara no hagi publicat la normativa que regula el suport econòmic per la incorporació de joves, per les inversions o per les mesures agroambientals, entre d’altres.

També argumenten que essent el primer any d’aplicació d’un nou sistema amb nombrosos canvis, els pagesos i ramaders haurien de disposar de la informació amb prou temps per poder planificar correctament les seves d’actuacions i gestionar adequadament les seves sol·licitud.

Segons les darreres informacions publicades, demà finalitza el termini perquè les Comunitats autònomes exposin per escrit al FEGA (Fondo Español de Garantía Agrària) si consideren que cal o no ampliar el període de sol·licitud dels ajuts associats a la DUN 2015 (Declaració Única Agrària). En aquest sentit, l’organització agrària considera imprescindible que el Ministeri d'Agricultura accepti la possibilitat oferta perla Comissió Europea, i prorrogui un mes aquest període, que oficialment finalitza el 15 de maig.

JARC-COAG argumenta la seva demanda en el fet que enguany s’inicià l’aplicació d’un nou sistema que estableix nombrosos canvis. Per tant, és molt important que els pagesos i ramaders catalans disposin de la informació amb prou temps per poder planificar correctament les seves d’actuacions i gestionar adequadament les seves sol·licituds. I destaca que és lamentable que els productors hagin perdut un any per poder optar al suport econòmic, ja que el nou model s’hauria d’haver posat en marxa el 2014.

L’organització agrària també considera injustificable que, malgrat haver-se iniciat el període de sol·licituds d'enguany el passat 1 de març, el Departament d’Agricultura encara no hagi publicat  l’Ordre del CGE (Contracte Global d’Explotació). Aquesta normativa estableix els requisits de sol·licitud i adjudicació d’ajuts tan importants per al sector com son la incorporació de joves, el suport per a inversions, les ajudes agroambientals, les adreçades a productors ecològics o la indemnització compensatòria de muntanya, entre d’altres.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat